Onder een koepel van vier meter doorsnede worden beelden van de 
sterrenhemel geprojecteerd.
Onder een koepel van vier meter doorsnede worden beelden van de sterrenhemel geprojecteerd. Foto: Ingezonden

Nieuwe planetarium in gebruik genomen

BURGUM - OBSERVEUM museum & sterrenwacht Burgum gelegen aan de Menno van Coehoornweg 9 te Burgum wordt opnieuw ingericht. Haar Miedema-telescoop heeft een metamorfose ondergaan.

Er zijn nu 3D documentaire mogelijkheden in de vernieuwde filmzaal waar iedere vrijdagavond om 20.00 uur uitleg wordt gegeven of een documentaire of filmpje voor de jeugd (19.30 uur) wordt vertoond. Bij mooi helder en donker weer gaat op de vrijdagavond het luik in de koepel open en worden nog een paar extra telescopen naar buiten gereden. Elke telescoop wordt dan op een ander hemellichaam gericht.

Het nieuwe planetarium voert je mee langs
planeten

Bij bewolkt weer is er ook het nodige te doen. Er is namelijk een nieuw planetarium in gebruik genomen. Dat is op zich al een bezoekje aan de Menno van Coehoornstraat 9 waard.
Laat je meevoeren langs de planeten in ons zonnestelsel en ontdek de wonderen van het heelal.

Onder een koepel van vier meter doorsnede worden dinsdag tot en met zondagmiddag om 15.00 uur en op de vrijdagavond beelden van de sterrenhemel geprojecteerd. Naast de normale entree zijn hieraan geen extra kosten verbonden voor de bezoeker. Houders van een ´Vriend van onze stichting Gezinskaart´ of een museumkaart hebben gratis toegang.

Tel: 0511-465544 Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Vrijdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur.