Eén van de blikvangers is een grote Engelse dubbeldekker.
Eén van de blikvangers is een grote Engelse dubbeldekker. Foto: Ingezonden

Feestelijke opening Rijksstraatweg
Hurdegaryp op 14 september

HURDEGARYP - Smikkelen en smullen. Genieten van exotische hapjes of een broodje hamburger. Een terrasje pikken. Swingen op live muziek. Glimmende oldtimers bekijken en demonstraties van oude ambachten bijwonen. Ronddraaien in de zweef of happen in een knalroze suikerspin. Het kan allemaal. Op vrijdag 14 september wordt de Rijksstraatweg in Hurdegaryp officieel geopend en is het feest.

Behalve het dorpsfeest dat vrijdag om 16.00 uur aftrapt met matinee in de feesttent, is er van 12.00 tot 20.00 uur van alles te doen. De Rijksstraatweg staat vol met 'restaurantjes op wielen', opvallende foodtrucks met bijzondere gerechten.

Bekijk de demonstraties van oude ambachten

Er zijn demonstraties van oude ambachten, van bezembinden tot koperslaan, kinderattracties, flitsende classic cars waaronder fraaie Amerikanen, een grote Engelse dubbeldekker met terras, zelfs op het dak, en een twaalf meter lange Amerikaanse truck waar je leuke gadgets kunt kopen.

Hurdegaryp pakt verrassend uit, mis het niet!

Ook is er een barbershop waar je terecht kunt voor een bijpassende coupe. Leuk is verder de brandweerwagen met brandspuit en er zijn oude tractoren en machines te zien. En natuurlijk zijn de winkels gewoon open. Ja, Hurdegaryp pakt verrassend uit. Dat mag je niet missen.