Voor de omslag van het boek is deze foto van Park Vijversburg in Tytsjerk gebruikt.
Voor de omslag van het boek is deze foto van Park Vijversburg in Tytsjerk gebruikt. Foto: Marcel van Kammen

Boek toont mooi en veelzijdig Tytsjerksteradiel

BURGUM - Vrijdag is de presentatie van het nieuwe boek ´Tichter by - Dichter bij – Closer to Tytsjerksteradiel´. De presentatie, openbaar en gratis toegankelijk voor iedereen, is van 15.00 tot 17.00 uur in de Kruiskerk in Burgum.

Na een muzikale bijdrage van de sopraan Tetsje van der Kooi, begeleid door de concertpianist Jacco Lamfers, horen de aanwezigen, in een rondgang door de kerk en over het hof een volksverhaal, poëzie en lokale geschiedenis en kunnen ze een foto-impressie van Tytsjerksteradiel bewonderen. Om 17.00 uur wordt afgesloten met een drankje en hapje. Bij de presentatie is er gelegenheid tot aankoop tegen de speciale prijs van €15,99 (normaal €19,99). De kerk is vanaf 14.30 uur open.

Tichter by/Dichter bij/Closer to Tytsjerksteradiel volgt Karakteristyk Tytsjerksteradiel op uit 1983. Het boek bevat, na een voorwoord door burgemeester Gebben, van elk van de zeventien dorpen in Tytsjerksteradiel een 'culturele dorpsbiografie', een volksverhaal, een foto-impressie en bijdragen van lokale schrijvers en beeldende kunstenaars. Samengevat wil het boek het mooie en veelzijdige van Tytsjerksteradiel opnieuw toegankelijk maken. De dorpsbiografieën – in feite dorpswandelingen – zijn geschreven door Jan Popkema, de volksverhalen zijn bewerkt door Douwe Kootstra en het fotowerk is van Marcel van Kammen. De uitgave is drietalig: Frysk/Nederlands/Engels. Zo worden in dit kleurrijke en mooi vormgegeven boek alle zeventien dorpen op de kaart gezet, wordt kunst en cultuur samengebracht, uitgelicht en teruggegeven aan de gemeenschap, 'de mienskip'.

Het boek is een uitgave van Binnentún, omvat 200 pagina's in kleur en heeft een harde kaft. Het zal verkrijgbaar zijn op meerdere verkooppunten in Tytsjerksteradiel.