Impala op NK Triathlon

VEENENDAAL - Op zaterdag 25 augustus vond in Veenendaal het NK Triathlon op de olympische afstand plaats (1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen). Het team bestond uit Lizette van der Vegt, Brenda de Jong, Vera Keidel en Sandra Sikkema. De omstandigheden waren zwaar waarbij onder zeer natte en koude omstandigheden gekoerst moest worden.

Lizette kwam als 25e uit het water waarna ze helaas geen goede fietsgroep kon formeren. Brenda en Sandra kwamen gezamenlijk uit het water en konden na een snelle wissel al snel een fietsgroep formeren die ook wilde samenwerken om naar voren te fietsen. Op deze wijze ontstond uiteindelijk een groot peloton waar de dames, ondanks de vele bochten en het natte wegdek, goed in konden blijven zitten. De wissel van het fietsen naar het lopen verliep voor Sandra en Lizette wat minder soepel maar uiteindelijk konden zij door een sterk looponderdeel nog veel deelneemsters inhalen. Lizette finishte uiteindelijk als 13e, Sandra als 17e en Brenda als 25e.

Voor Vera betekende deze wedstrijd haar debuut in de Eredivisie Triathlon. Ze had een keurig zwemonderdeel en kon bij het looponderdeel Brenda nog uit de wind houden. Ze finishte uiteindelijk in een tijd van 2.24.32 als 41e.

Als team eindigde Impala op de 7 e plaats in de Eredivisie. Dit is de hoogste klassering in dit seizoen. Traditiegetrouw vindt de finale op 10 september plaats in Almere.