Zestiende editie van de Omloop van de Trynwâlden

OENTSJERK - Op zaterdag 1 september is het tijd voor de zestiende editie van de Omloop van Trynwâlden. De Omloop door Oentsjerk en omstreken is een onverminderd populaire wielerkoers bij renners uit heel Nederland. Elk jaar schrijven om en nabij de honderd renners zich in. Dit heeft alles te maken met het gevarieerde parcours dat wordt afgelegd.

Om klokslag 15.00 uur zet het peloton zich in beweging voor negen rondes van in totaal 100 kilometer door de mooie dorpen van de zandrug, genaamd de Trynwâlden. Deze ronde is onderdeel van het wedstrijdschema van de KNWU en open voor beloften, elite- en A-amateurrenners. Startgeld is er niet en het prijzengeld is gemiddeld. Wel is er sinds dit jaar prijzengeld voor de beste drie amateurrenners.

Op het moment van schrijven hebben al 110 renners zich ingeschreven, onder wie talenten als Hartthijs de Vries. Al met al belooft het weer een zeer spannende strijd te worden in Oentsjerk en omstreken. Start en finish vinden ook deze editie plaats op de doorgaande weg door de Trynwâlden (Rengersweg) ter hoogte van Kafee it Wapen fan Fryslân in Oentsjerk. Zodoende vinden alle activiteiten plaats op en rondom het centrale plein bij het Kafee in Oentsjerk. De muzikale omlijsting is in handen van De Hitsingers.