Presentatie boek over Tytsjerksteradiel

BURGUM - Op vrijdag 7 september, van 15.00 tot 17.00 uur, vindt de feestelijke presentatie plaats van het boek Tichter by/Dichter bij/Closer to Tytsjerksteradiel, in de Kruiskerk van Burgum. De presentatie is openbaar en gratis toegankelijk voor iedereen.

Na een muzikale bijdrage van de sopraan Tetsje van der Kooi, begeleid door de concertpianist Jacco Lamfers, horen de aanwezigen, in een rondgang door de kerk en over het hof een volksverhaal, poëzie en lokale geschiedenis en kunnen ze een foto-impressie van Tytsjerksteradiel bewonderen. Bij de presentatie is er gelegenheid tot aankoop tegen de speciale prijs van €15,99 (normaal €19,99). De kerk is vanaf 14.30 uur open.
Het boek, opvolger van Karakteristyk Tytsjerksteradiel uit 1983, bevat, na een voorwoord door burgemeester Gebben, van elk van de zeventien dorpen in Tytsjerksteradiel een 'culturele dorpsbiografie', een volksverhaal, een foto-impressie en bijdragen van lokale schrijvers en beeldende kunstenaars. Samengevat wil het boek het mooie en veelzijdige van Tytsjerksteradiel opnieuw toegankelijk maken.

De dorpsbiografieën zijn geschreven door Jan Popkema, de volksverhalen bewerkt door Douwe Kootstra en het fotowerk is van Marcel van Kammen. De uitgave is drietalig. Zo worden in dit kleurrijke en mooi vormgegeven boek alle zeventien dorpen op de kaart gezet, wordt kunst en cultuur samengebracht, uitgelicht en teruggegeven aan 'de mienskip'. Initiatiefneemster is Tryntsje van der Veer. De uitgave kwam tot stand in het kader van LF2018 en werd mede mogelijk gemaakt door gemeente Tytsjerksteradiel en Provinsje Fryslân.