Pieter Simon van der Veen en Yvonne de Beer laten zien wat er allemaal te doen is tijdens de Spulwike. Scan de foto met de ActiefPlus-app voor een filmpje.
Pieter Simon van der Veen en Yvonne de Beer laten zien wat er allemaal te doen is tijdens de Spulwike. Scan de foto met de ActiefPlus-app voor een filmpje. Foto: Actief Media

Spulwike Surhuzum met Surhúster Simmerfair

SURHUIZUM - Van 29 augustus tot en met 1 september staat Surhuizum in het teken van de jaarlijkse Spulwike. Vandaag start het feest met een GPS-tocht en een quizavond.

Donderdag is er onder meer de dans- en schuimparty en de Wampex. Eveneens op donderdag houdt MAC De Wâlden uit Drachten haar jaarlijkse feestpuzzelrit. Inschrijven kan vanaf 18.30 uur in de feesttent aan de Bartemerwei. Er wordt gereden volgens het puzzelreglement van MAC De Wâlden. Dit kan worden gedownload via www.macdewalden.nl. Starten kan tussen 19.00 en 19.45 uur. De rit staat open voor motoren en auto's. Er is een puzzelklasse voor beginners uit Surhuizum, een puzzelklasse voor beginners niet uit Surhuizum en een C-klasse voor gevorderden. Het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per voertuig.

Gezelligheid, sfeer en diversiteit staan centraal op de Surhúster Simmerfair, die op zaterdag vanaf 13.00 uur wordt gehouden. De fair trekt veel bezoekers uit Surhuizum en uit de omgeving. Door het gevarieerde aanbod van standhouders is de Simmerfair een leuke markt waar voor ieder wat wils is. Naast de marktkramen is er zaterdag ook een rommelmarkt. Bovendien is er op zaterdag het wk Seineharjen en een motortocht.

Het volledige programma staat op www.spulwike-surhuzum.nl.