Koorproject Allégresse Misa Criolla

DRACHTEN - Algemeen gemengd koor Allégresse gaat, naast het zingen van haar reguliere repertoire van liederen, de komende maanden een koorproject ten uitvoer brengen. Dit koorproject omvat het instuderen en ten gehore brengen van de Misa Criolla van de Argentijnse componist Ariel Ramírez. De muzikale leiding is in handen van de vaste dirigent Martijn Jager.


De Misa Criolla bestaat uit vijf delen en is één van de eerste missen, welke in de volkstaal (Spaans) en niet in het Latijn zijn geschreven.

Op 5 september a.s. houdt Allégresse Open Huis tijdens de repetitie-avond van 19.30 tot 21.30 uur in de Doopsgezinde Kerk aan de Zuiderbuurt te Drachten.

Allégresse wil graag zangers, die (nog) geen lid van het koor zijn, de gelegenheid bieden om op projectbasis mee te doen aan de Misa Criolla. Dat kan tegen een kleine vergoeding van de onkosten van de bladmuziek etc. Projectzangers van alle vier stemsoorten, te weten sopranen, alten, tenoren en bassen, zijn welkom.


De repetities voor de Misa Criolla staan vervolgens gepland voor: 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november. De generale repetitie is op 7 december. De uitvoering is op 9 december 2018. Belangstellende projectzangers kunnen zich aanmelden bij de secretaris Albertje van Wattum-Smid. Tel. 0512-522586 of via a.fwat23@kpnmail.nl. Daarnaast kunt u gewoon langskomen tijdens het Open Huis.