Halecup toernooi

DAMWALD - Zaterdag 25 augustus zal bij Broeksterboys de eerste editie van het Halecup toernooi plaatsvinden. De Halecup is in het leven geroepen om iedereen warm te maken voor het nieuwe voetbalseizoen. De trainers krijgen de gelegenheid om te experimenteren met de teamsamenstelling voordat de beker en competitiewedstrijden van start gaan. Voor de supporters is het een prachtige gelegenheid om nader kennis te maken met de nieuwe selecties. Het streven is om de Halecup jaarlijks te gaan organiseren.

De organisatie van de Halecup heeft een mooi deelnemersveld weten te vinden. Thuisclub Broekster Boys o.l.v. Patrick Zwart zal met een aantal nieuwe selectiespelers zich moeten gaan bewijzen in de 1e klasse. Het heeft daarvoor een paar mooie tegenstanders om op dit toernooi de 1e krachtmeting op niveau te mogen testen. Be Quick Dokkum wist vorig seizoen als promovendus met een goede eindspurt een mooie 6e plaats af te dwingen in de 1e klasse. Bovendien is het 'de derby van het noorden'. Vv Bergum is al jaren lang een zondag 1e klasser en wil ook dit jaar weer een goede prestatie neer zetten. 2e klasser Vv Hardegarijp (o.l.v. oud Broekster Boys speler Oane Westra), maakt het deelnemersveld compleet. Er mag mooi voetbal verwacht worden van teams die aan elkaar gewaagd zullen zijn.

Geert van Tuinen, het sportgezicht van Omrop Fryslan, zal om 12.30 uur de trainers in een gezamenlijk interview, de verwachtingen van het komende seizoen proberen te ontfutselen. Na afloop is er nog een gezellige nazit met DJ Dicky.