De start van de route is bij de Outdoor Mozaïek Gallery in Ferwert.
De start van de route is bij de Outdoor Mozaïek Gallery in Ferwert. Foto: Ingezonden

Mozaïek bij Noord-Friese Winkeltjesroute

FERWERT - Op zaterdag 25 augustus vindt de volgende winkeltjesroute plaats. Deze prachtige route strekt zich uit door het Noord-Friese Waddenland en is bij uitstek geschikt als dagtocht met de auto of op de fiets. De routekaart is verkrijgbaar bij de deelnemende winkels en ateliers en te downloaden via de site www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. De start van de plattelandsroute is deze maand bij Outdoor Mozaïek Gallery aan de Ljouwerterdyk 7 te Ferwert. Entree is gratis.

Deelnemer van het eerste uur Liesbeth Haan-Sijtsma is in 2011 gestart met haar galerie aan de doorgaande weg tussen Marrum en Ferwert. Ze begon met het vervaardigen van panelen van mozaïek en vond ook andere gebruiksvoorwerpen geschikt voor haar creaties: dienbladen, lampenbollen, tafels en stoelen, zelfs vogelhuisjes decoreert ze met mozaïektegels. Haar kunstwerken bleken een succes en de galerie werd uitgebreid. Niet alleen verdubbelde het vloeroppervlak van de winkel, ook het assortiment is uitgebreid.

Het laatste juweeltje van Liesbeth heet Lys Glass Jewelry; verzilverde sieraden met glas als eyecatcher. Het glas wordt door Liesbeth middels een speciaal procedé in de juiste kleur en op maat gesmolten. Elk sieraad is uniek. De setjes oorbellen, armbanden, ringen en kettingen passen bij elkaar qua kleur en kunnen zelfs in een gewenste kleur besteld worden. Zelf mag de klant ook aan het werk tijdens workshops die Liesbeth geeft in haar galerie. Dit moet vooraf gereserveerd worden. Naast winkel en galerie serveert Liesbeth op zomerse dagen koffie en thee in haar mozaïektuin. Outdoor Mozaïek Gallery is geopend op donderdag en vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. www.outdoormozaiekgallery.nl