Het kantoor van Jaap Kingma aan de Elingsloane 17-A in Burgum met de verhuisauto die klanten een dag gratis mogen gebruiken.
Het kantoor van Jaap Kingma aan de Elingsloane 17-A in Burgum met de verhuisauto die klanten een dag gratis mogen gebruiken. Foto: Actief Media

Doorgroeien naar een ruimere woning?

BURGUM - Meer slaapkamers wegens gezinsuitbreiding, meer ruimte voor de hobby of een grotere tuin. Volgens Jaap Kingma van Makelaardij Jaap Kingma is nu de juiste tijd om te handelen voor wie door wil groeien naar een grotere woning.

De huizenprijzen stijgen explosief. Kingma geeft aan dat er vooral in de courante plaatsen veel te weinig aanbod is. "Wij hebben binnenkort een open huis bij een woning aan de Kolfbaan in Burgum. Deze wordt bij inschrijving verkocht."

Omdat de huizenprijzen naar verwachting blijven stijgen wordt het bedrag dat je bij moet betalen voor een grotere woning hoger. "Als je nu een huis verkoopt voor 200.000 euro en je koopt een huis voor 300.000 euro, dan moet je 100.000 bijbetalen. Stijgen beide huizen 10% in waarde, dan moet je al 110.000 euro bijbetalen."

Nog een goede reden om een woning nu te koop te zetten, is de tijd van het jaar. "Een goede presentatie is ontzettend belangrijk. Nu is alles nog groen, waardoor een woning aantrekkelijker oogt dan in de herfst", aldus Kingma. Hij raadt aan om zowel bij de koop als verkoop een makelaar in de arm te nemen. "Wij zitten boven op de markt. Met het inschakelen van een professionele partij ben je zeker van gedegen advies bij calamiteiten."

Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een gratis waardebepaling op:
www.jaapkingma.nl of bel: 0511 - 469 269.