Film bestaat uit heel veel beelden die snel achter elkaar afgespeeld worden. Hierboven een 'still' - een beeld - uit de documentaire Ljochtstill.
Film bestaat uit heel veel beelden die snel achter elkaar afgespeeld worden. Hierboven een 'still' - een beeld - uit de documentaire Ljochtstill. Foto: Auke de Witte

Documentaire Ljochstill nu te zien in Earnewâld

EARNEWALD - Tot en met 5 oktober wordt in een 'bioscoopturf' de documentaire Ljochstill van Auke de Witte getoond. De documentaire maakt deel uit van het project Ljochtstill, dat bezoekers aan de hand van kunst wil aansporen meer aandacht en zorg te geven aan de prachtige natuur rond Earnewâld. Belangrijke thema's in de documentaire zijn kwetsbaarheid en identiteit; niet alleen van mensen, maar ook van het gebied waarin ze werken en wonen.

Naast prachtige beelden van de Alde Feanen bestaat de documentaire uit gesprekken tussen Earnewâldsters over onderwerpen die het dorp veranderd hebben. Aan bod komen onder andere de invloed van natuurbeheer en de fusies van zowel de scholen als de kerkgemeenten. Er zijn veel partijen met veel verschillende belangen maar er blijkt ook een gezamenlijk doel te zijn: zorgen dat Earnewâld een leefbaar dorp blijft.

De documentaire wordt doorlopend getoond op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.30 tot 17.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV kantoor, Hotel Princenhof en COOP Wester. Deze bieden ook toegang tot de andere kunstturven in het dorp. Kijk voor meer informatie op: ljochtstill.frl.

Wandeltocht 18 van '18

DRIEZUM/WALTERSWALD - Op 25 augustus vindt de unieke wandeltocht 18 van '18 plaats. De wandeltocht van 18 kilometer door een prachtige omgeving is georganiseerd in het kader van LF2018 en mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Iepen Mienskipsfûns. Deelnemers kunnen een bezoek brengen aan een landbouwbedrijf waar vanuit een skybox een kijkje in de stal kan worden genomen. Starttijden zijn van 8.00 tot 10.00 uur vanuit Dorpshuis De Nije Warf, Foarwei 31a in Wâlterswâld. www.sportdriewo.nl