Clubavond bij Postzegelvereniging

DRACHTEN - Postzegelvereniging Drachten houdt vanaf september tot april elke eerste dinsdag van de maand hun clubavond.

Op deze avonden kun je, je ontbrekende zegels aanvullen door te ruilen of te kopen. Elke keer wordt er op de clubavond een veiling gehouden. Als lid kun je verder gebruik maken van de rondzending zodat je thuis in alle rust je verzameling compleet kunt maken. Verder wordt er twee keer per seizoen op zaterdag een postzegelbeurs georganiseerd. Kom gerust eens keer binnen lopen om kennis te maken met het fenomeen 'postzegel verzamelen'.

De clubavonden van de postzegelvereniging worden gehouden op het adres De Bredeschool Drait, Flevo 190 in Drachten. Het belangrijkste is dat je deze hobby doet voor je plezier, en je wilt dit dan misschien wel graag in clubverband doen. Zo zijn er op diverse plaatsen postzegelverenigingen waar je lid van kunt zijn. Voordeel als je lid van een vereniging bent is dat je met mede filatelisten in contact kunt komen. Dit is dan op de clubavonden die er in de wintermaanden georganiseerd worden. Hier tref je diverse filatelisten waarmee je ideeën uit kunt wisselen of postzegels kunt ruilen en kopen.

Of kijk voor meer informatie op www.postzegelverenigingdrachten.nl.

Postzegels worden over de hele wereld verzameld. In 1840 werd in Engeland de eerste postzegel uitgegeven. De eerste postzegel voor Nederland verscheen in 1852. Dus een snel rekensommetje maakt duidelijk dat er al ruim 160 jaar postzegels verzameld kunnen worden.