Jubileum Buurtvereniging Sjoerdastraat

GIEKERK - "Een buurtvereniging, dat is toch uniek in deze tijd van drukte en gejaagdheid? En dat al veertig jaar. Veertig jaar van komen en gaan. De jeugd vliegt uit. Helaas verliezen we ook leden door overlijden of verhuizing. Maar ook nieuwe leden melden zich aan.

Het begon in 1978. met 28 adressen en nu in 2018, 54 adressen, 69 leden en 4 kinderen. Niet meer alleen de Sjoerdastraat maar ook de Sjoerdaflat en naastgelegen en tegenover adressen.

Nieuwe bewoners worden welkom geheten met een bloemetje. Het is dan aan hun, of ze lid willen worden.

We hebben een eigen feestpoort, die wordt gebruikt bij jubileums van de leden en die is al vaak gebruikt. Ook een ooievaar zijn we rijk, die wordt gebruikt bij de geboorte van een kleintje van onze leden. Bij overlijden wordt een advertentie geplaatst in Actief. Bij ziektes, prestaties of verjaardagen van onze oudste leden wordt een bloemetje, bezoekje of een kaart bezorgd.

Veertig jaar saamhorigheid in de Sjoerdastraat

Deze dingen zijn de saamhorigheid van onze buurt. Dit is ook de basis van onze buurtvereniging. Want er voor elkaar te zijn, is soms een klein gebaar maar wel van onschatbare waarde. Wij vieren dit als leden bij ons eigen Chinees Restaurant Oriental in Giekerk."