Expositie keramiek en schilderijen
in Martha-kerk in Raard

RAARD - Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus stelt de Marthakerk aan De Tange in Raard haar deuren weer open voor de jaarlijkse expositie die de commissie van Kerkepad organiseert. Dit jaar is er keramisch werk te bewonderen van Dineke Taal en schilderijen van Saskia Draijer-Terpstra.

Sinds 2008 heeft Dineke Taal haar eigen atelier opgericht in Lichtaard, en is sinds 2014 gevestigd in Dokkum. Hier werkt zij samen in de maatschap MOOIwerk Dokkum met edelsmid Else Beishuizen. Het is een winkel en werkruimte waar onder andere keramiek en sieraden naast elkaar gemaakt en verkocht worden. Het werk dat Dineke maakt is voornamelijk gebruiksgoed, zoals bekers, borden en schalen. Recent komen daar ook haar geboetseerde mens-portretjes bij; zij zal gedurende de expositie demonstreren hoe zij haar portretjes maakt.

Saskia Draijer-Terpstra is geboren en opgegroeid in Bornwird. Rond haar twintigste heeft zij verschillende teken- en schildercursussen gevolgd bij Ben van Doorn uit Burgum. Sinds 5 jaar volgt zij ook schilderlessen bij Tanya van der Woude in Dokkum. "Het schilderen is een mooie hobby voor mij, waar ik veel rust in kan vinden", aldus Saskia.

De kerk is open op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, waarbij er om half vijf een Vespers-dienst zal plaatsvinden. Op zondag begint de kerkdienst om 9.30 uur met koffiedrinken na afloop. De kerk is open tot 17.00 uur.