Imaginarium Festival duurt dit jaar maar liefst drie dagen.
Imaginarium Festival duurt dit jaar maar liefst drie dagen. Foto: Ingezonden

Spectaculaire editie Imaginarium Festival

TYTSJERK - Na vijf succesvolle jaren is Imaginarium Festival festival klaar voor de grootste en meest veelzijdige editie ooit. Op 17, 18 én 19 augustus haalt de organisatie alles uit de kast voor Culturele Hoofdstad.

Drie dagen lang kunnen bezoekers genieten van het gezellige, fantasierijke festival tussen de oude eiken van Park Vijversburg. Ook is Imaginarium Festival weer gastheer voor het Nederlandse open toernooi van de spectaculaire middeleeuwse vechtsport Historical Medieval Battle. Teams uit Friesland, Nederland, Europa en zelfs China komen hiervoor naar Tytsjerk.

Het festival begint dit jaar al op vrijdagavond in het wonderschone Park Vijversburg, zeven kilometer van Leeuwarden. Bezoekers kunnen die avond al volop genieten van live muziek en lekker eten in het sfeervolle middeleeuwse dorp. Op zaterdag- en zondagmiddag staat het festival in het teken van families. Op de grote, ambachtelijke markt vind je alles van harnassen tot steampunk kleding, vikingsieraden en allerlei handgemaakte hebbedingen. Ook kun je je laten schminken, leren boogschieten of de technieken van het metaalsmeden ontdekken. Re-enactmentgroepen brengen de geschiedenis tot leven.

Vrijdag is er muziek van folkband Pyrolysis, gevolgd door de ruige band Kopstoot. Op zaterdag spelen onder meer Mo Leanbh en Baldrs Draumar. Liefhebbers van Rapalje kunnen op zondag hun hart ophalen met zowel een akoestische set als een all-out optreden. Ook speelt Baldrs Draumar die ochtend een akoestische set en zijn Plunder, Mo Leanbh en Wouter van der Wal opnieuw van de partij. Kaarten: www.imaginarium-festival.nl. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.