Beachtennis en beachvolleybal

BURGUM - Op 17 en 18 augustus is de Markt in het centrum van Burgum bedolven onder een laag zand. De perfecte ambiance voor Burgum Beach, het eerste beachtennis- en volleybaltoernooi, georganiseerd door Burgum Events, tennisvereniging De Leechkamp en de Burgumer Activiteiten Kommissie.

Het is de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Liefhebbers kunnen zich hiervoor nog aanmelden. Op vrijdag vanaf 18.00 uur start het beachtennistoernooi. Vanaf 15.00 uur kan er door het publiek vrij worden gespeeld. Op zaterdag om 11.00 uur begint het beachvolleybal. Er zijn drie velden beschikbaar. De partijen duren vijftien minuten en na de voorrondes worden er finales gespeeld. Zowel beginners als meer ervaren sporters kunnen meedoen en men hoeft niet per se aangesloten te zijn bij een club. Er wordt op twee niveaus gespeeld: beginners en ervaren sporters.

De volleybalteams bestaan uit vier personen. De tennissers spelen dubbelspel, gemengde dubbels kunnen ook meedoen. Sportieve tennissers of volleyballers: meld u nog aan voor dit sportieve evenement! Ook sportievelingen buiten Burgum zijn van harte welkom om mee te doen. Aanmelden kan via www.burgumevents.nl/aanmelden. Publiek is uiteraard harte welkom.

Het wordt extra gezellig met dj Gregory White en de lekkernijen van de Foodtrucks van lokale ondernemers. Parkeren en toegang zijn gratis.