Op het Oldtimerfestival in Twijzelerheide zijn veel fraaie voertuigen uit het verleden te zien.
Op het Oldtimerfestival in Twijzelerheide zijn veel fraaie voertuigen uit het verleden te zien. Foto: Ingezonden

Oldtimerfestival Twijzelerheide pakt groots uit

TWIJZELERHEIDE - Duizenden oldtimerliefhebbers hebben traditiegetrouw de laatste zaterdag van augustus rood omcirkeld in de agenda staan: deze dag wordt al tien jaar vrijgehouden voor het Oldtimerfestival in Twijzelerheide.

Dit jaar viert de organisatie op zaterdag 25 augustus haar tienjarig jubileum, waarin groots uitgepakt wordt. Naast de meest prachtige oldtimers en de jaarlijkse onderdelen- en curiosamarkt wordt het publiek getrakteerd op volop spektakel. Speciaal voor deze bijzondere editie zoekt de organisatie het letterlijk hoger op. "Dit jaar kun je een fantastische helikoptervlucht maken over de omgeving. Zo kun je het festival van boven beleven." Ook de metershoge Calypso op het kermisterrein zorgt voor plezier bij het jeugdige publiek. "Niet te vergeten de botsauto's en de attractie Shake It".

Er is voor het eerst een fietscross stuntteam dat hun kunsten toont op de grote schans en er zullen verschillende soorten backflips getoond worden. Het terrein aan het Wyldpaed is een heus walhalla voor de bewonderaars van oude twee- en vierwielers. Naast auto's staat het terrein vol met tractoren, motoren, brommers en trucks. Vol trots tonen de eigenaren hun parels. Bijzondere gasten zijn de glanzende Amerikaanse bolides van de verzamelaars van American Classic Cars and Hot Rods. "Van stoere Thunderbirds tot de klassieke Ford Sedan; je kijkt je ogen uit", belooft de organisatie. Op het naastgelegen terrein gaat het er een stuk ruiger aan toe tijdens de grasbaanwedstrijden. Spektakel is er ook tijdens de verrassende voorstellingen van de 50 personen tellende straattheaterartiesten van Koninklijke steltlopers Merchtem uit Belgiƫ. De tiende editie van het Oldtimerfestival wordt geheel in stijl afgesloten met een knallende vuurwerkshow om 21.30 uur. In de feesttent is 's avonds muziek van de band Stageline.