Deel van het schilderij 'Bal Travesti chez le Baron Lycklama, 1874', geschilderd door Pierre Tetar van Elven.
Deel van het schilderij 'Bal Travesti chez le Baron Lycklama, 1874', geschilderd door Pierre Tetar van Elven. Foto: Musée de la Castre, Cannes

Lezing over maskers en kleding

BEETSTERZWAAG – Op donderdagavond 16 augustus begint om 20.00 uur de lezing 'Over maskers en kleding op schilderijen in de Tinco tentoonstelling'. Spreker is Gerhild van Rooij, cultuurpublicist en kunstenaar.

Op de schilderijen in de Tinco Lycklama tentoonstelling zijn kostbare handgemaakte westerse en oosterse kostuums en maskers te zien. De negentiende eeuw was de laatste eeuw waarin de aristocratie zich zeer kostbaar kleedde en verkleedde, zoals op het schilderij 'Bal Travesti chez le Baron Lycklama, 1874' (geschilderd door Pierre Tetar van Elven). Tinco Lycklama zelf staat links van het midden in oriëntaals kostuum.

Dit is de zevende lezing van de lezingenserie door prominente sprekers op de donderdagavond bij de Tinco Lycklama Tentoonstelling "een Friese jonker in de Oriënt", die tot 9 september in Beetsterzwaag te zien is. De locatie is het statige Lycklamahuis, het geboortehuis van Tinco, waar onder andere geschilderde portretten hangen van de ouders van Tinco.

Reserveren aanbevolen! Locatie: Lycklamahuis, Hoofdstraat 80, Beetsterzwaag. Aanvang 20.00 uur; ontvangst vanaf 19.30 uur. Entree: 5 euro.

Kaartverkoop: voorverkoop aan de kassa van de Tinco Tentoonstelling en online met toeslag via www.historischbeetsterzwaag.nl en op de avond zelf ook bij de kassa aan de zaal. Het volledige lezingenprogramma is te vinden op: www.historischbeetsterzwaag.nl/lezingen.