Paardensport

VROUWENPAROCHIE - Sigrid Swart van de Marruters uit Eastermar behaalde afgelopen woensdag 1 augustus met haar pony Twilight een eerste prijs in de klasse L-springen, categorie D/D. Dit was een springwedstrijd bij Stal de Hameren in Vrouwenparochie.

HFS It Bytling

KOUDUM - Chinouk Weststrate van HFS It Bytling uit De Westereen heeft zondag in Koudum met Liberty's Contessa de la Luna de Fryslan Competitie gewonnen in klasse M1/M2 Categorie C/D/E. 's Ochtends wonnen ze de halve finale met 65,2 procent. Daarna volgde 's middags de finale en hierin werden ze eerste met 65,91 procent en kregen ze een mooie kampioensdeken. Dit was een mooie generale voor het Fries kampioenschap, vrijdag.

Pearkekeatsen

NES - Kaatscommissie Nes hield vorige week zaterdag het jaarlijkse Pearkekeatsen. Er waren zestien parturen en die waren verdeeld in drie klassen: A-klas, B-klas en de Ervaren klas.

De uitslagen waren als volgt.
A-klas: eerste prijs Esther Turkstra en Simon Jan Mol, tweede Metsje Zijlstra en Jelmer Elzinga, derde Imke Boersma en Boele Terpstra. B-klas: eerste prijs Agnes Engelsma en Willem Miedema, tweede Marjan Koree en Yorrick Elzinga. Ervaren klas: eerste prijs Hermien Visser en Peter Visser, tweede Bettina Weidenaar en Willem de Jong. De volgende kaatspartij is 18 augustus.