Van links naar rechts: Auke Tymen de Boer, Jeffrey Jansen, Sietse Lefferts en Erwin Lefferts, allen uit Buitenpost.
Van links naar rechts: Auke Tymen de Boer, Jeffrey Jansen, Sietse Lefferts en Erwin Lefferts, allen uit Buitenpost. Foto: Ingezonden

Goud, zilver en brons jeugdljeppers Buitenpost

IJLST - Zaterdag waren de Friese kampioenschappen fierljeppen voor de jeugd in IJlst. Voor de Ljeppersklub Buitenpost kwalificeerden vier ljeppers zich, Auke Tymen de Boer, Jeffrey Jansen, Sietse Lefferts en Erwin Lefferts. Drie van hen vielen in de prijzen.

De jongens tot en met tien jaar mochten beginnen. Auke Tymen de Boer mocht het spits afbijten. In zijn tweede sprong had hij een nieuw persoonlijk record van 7.87 meter. In zijn derde sprong verbrak hij wederom zijn record naar 8.90 meter. Met dit record plaatste hij zich voor de finale. Hij verbeterde zich in de finale niet meer en eindigde op een derde plek. Jeffrey Jansen sprong in zijn eerste sprong gelijk een nieuw persoonlijk record van 8.17 meter. Hij werd hiermee zesde.

Sietse Lefferts sprong in zijn tweede sprong een nieuw persoonlijk record van 10.00 meer. Ook Sietse plaatst zich hiermee voor de finale. Sietse sprong in de finale nog twee geweldige sprongen en eindigde met 10.06 meter. Sietse sprong een persoonlijk record en werd Fries kampioen. Ook bleek de afstand van Sietse, 10.06 meter, een nieuw schansrecord van de jeugdschans tot en met 10 jaar in IJlst te zijn. In de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar kwam voor Ljeppersklub Buitenpost Erwin Lefferts in actie. Erwin sprong in zijn eerste sprong gelijk een prachtige afstand van 10.72 meter, een persoonlijk record. Hiermee stond Erwin twee ronden bovenaan, maar in de laatste ronde sprong er nog iemand verder. Erwin plaatste zich als tweede voor de finale, in de twee finalesprongen kon Erwin zich niet meer verbeteren en werd tweede.