Skûtsje Earnewâld eerste na afgelaste wedstrijd

EARNEWALD - De derde wedstrijd skûtsjesilen om het kampioenschap van de SKS werd dinsdag afgelast en wordt ingehaald op dinsdag 14 augustus om 14.00 uur bij Woudsend.

Na de afgelasting veranderde er niets aan het klassement, dat wordt aangevoerd door Gerhard Pietersma, met het skûtsje de Twee Gebroeders uit Earnewâld. De organisatie wachtte lang met het annuleren van de derde zeilwedstrijd in de SKS competitie. Er was hoop dat de wind zou aantrekken en er na drie uur gezeild zou kunnen worden. De vlaggen begonnen wel iets harder te wapperen, maar er was onvoldoende wind. Daardoor kon klassementsleider Gerhard Pietersma, die een thuiswedstrijd zou gaan zeilen, zijn visitekaartje niet afgeven. Een dag eerder, op De Veenhoop, had hij dat wel gedaan. Ook hier was was praktisch geen wind, maar Pietersma en zijn bemanning waren goed voor de dagoverwinning. Het tijdsverschil tussen de nummer één en de nummer veertien, het Drachtster skûtsje met schipper Jeroen Pietersma, was hier bijna een uur.

Pietersma voert nu het klassement aan met Willem Zwaga (Leeuwarden), die verrassend de eerste wedstrijd in Grou won. Klaas Westerdijk (d' Halve Maen uit Drachten) is voorlopig tiende en Jeroen Pietersma (Drachten) veertiende. Vandaag wordt gezeild in Terherne.