Historische dagen: Verhildersum in Sleen

LEENS - Als de tijd eens teruggedraaid werd en u even terug kon naar het verleden. Heerlijke nostalgische herinneringen komen weer boven tijdens de Historische Dagen op Landgoed Verhildersum Leens op 11 en 12 augustus.

Breng een bezoek aan de bewoners in de borg, ervaar hoe het borgleven in de negentiende eeuw was. Bewonder ook de expositie in het Koetshuis, waar bijzondere schilderijen tentoongesteld zijn van Ploegschilders van het eerste uur. Op het voorterrein van de borg is de boerenmarkt en presentatie van diverse musea. In de boomgaard kunt u veel te weten komen over oude fruitrassen. Op het land bij de museumboerderij is het zaterdag een en al gepuf en gepruttel. Oude tractoren en stationaire motoren roepen de sfeer op van de begintijd van de mechanisatie in de landbouw en industrie.

Ook zijn er op het landgoed demonstraties, exposities en oude ambachten. Heel speciaal, maar al een gevestigde traditie, is de hagepreek in het Gronings, die zondagmorgen om 11.00 uur in de tuin van Verhildersum wordt gehouden. Bij de boerderij wordt zondag een middeleeuws kampement opgezet, waar heerlijk wordt gekookt, middeleeuwse spelletjes kunnen worden gespeeld en waar je kunt oefenen in boogschieten en zwaardvechten. Onontbeerlijk voor een borgbewoner in de middeleeuwen. Geopend van 10.30 tot 17.00 uur.
Entree: volwassenen € 8,50; kinderen 6 tot en met 12 jaar € 2,00. Kijk op www.verhildersum.nl