Ook muzikaal talent moet ervaring opdoen. Daarom geven zij in de zomer Top-concerten. onder andere in Beetsterzwaag.
Ook muzikaal talent moet ervaring opdoen. Daarom geven zij in de zomer Top-concerten. onder andere in Beetsterzwaag. Foto: Ingezonden

Internationaal talent met concert in Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - In het weekend van 18 en 19 augustus klinken in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag twee Top-concerten 'door jong internationaal muziektalent onderweg naar de top'.

Zaterdagmiddag 18 augustus om 16.00 uur begint het eerste Top-concert door het Trio Northern Lights (viool, cello en piano), bestaande uit Kristina Izgieva, Kseniia Ivakina, Lev Bespalov, allen afkomstig uit Rusland. Zij geven een klassiek concert met muziek van onder andere Schubert en Dvorák.

Het tweede Top-concert is op zondagmiddag 19 augustus om 16.00 uur door de jonge cellist Balázs Dolfin uit Hongarije. Hij wordt begeleid door Noriko Yabe, piano, uit Japan. Zij spelen klassieke cello-sonates van onder andere Schubert en Brahms.

Deze jonge getalenteerde en al gelauwerde musici nemen deel aan de Summer Academy 2018 van The International Holland Music Sessions (www.TIHMS.com) in Bergen (Noord-Holland). Voor het opbouwen van een glansrijke carrière in de klassieke muziek is meer nodig dan alleen talent. Ook een goed opgezette begeleiding en podiumervaring zijn essentiële voorwaarden voor succes.
De lessen worden daarom gecombineerd met het zelf geven van concerten op diverse locaties in Nederland. Voor hun concert in Beetsterzwaag steken zij graag de Afsluitdijk over. Het concert duurt een uurtje zonder pauze en wordt georganiseerd door Cultbee (Stichting Cultuur Beetsterzwaag).

Tip voor als je toch in Beetsterzwaag bent: bezoek ook de tentoonstelling 'Tinco Lycklama, een Friese jonker' in de Oriënt. dat is naast de Dorpskerk, Hoofdstraat 1.
Restaurant Prins Heerlijck, eveneens vlak naast de Dorpskerk, biedt beide avonden een drie gangen 'Concert-menu' aan.