Afbeelding
Foto: Actief Media

Waarop let een makelaar bij aankoop?

HURDEGARYP - Je wilt een huis kopen en neemt de makelaar mee naar de bezichtiging. Waarom? Otto Minnema van Factornoord Makelaars & Taxateurs in Hurdegaryp: "Gebruik mijn kennis. Als taxateur en makelaar heb ik veel nuttige ervaring."

Zijn er gebreken? Welke kosten brengen die met zich mee? Een verkoper schat dat vaak te laag in, een potentiƫle koper te hoog. Ook: een verkoper heeft een meldingsplicht bij verborgen gebreken, de koper onderzoeksplicht. Wat houdt dat in?

Of iets heel anders: hoe is de ligging van het huis, hoe gemakkelijk is het in gebruik? "Doelmatigheid gaat niet over harde feiten", zegt Otto Minnema. "Een tuin op het noorden is niet per definitie een tuin zonder zon en het belang van een zonnige tuin is niet voor iedereen gelijk. Ook speelt de vraagprijs een rol. Een huis dat bestaat uit veel kleine kamertjes die je het liefst zou uitbreken, is misschien geen probleem als de vraagprijs laag is. Maar wat is laag? Wat kosten vergelijkbare huizen? Het zijn lastige afwegingen. Gebruik daarvoor je makelaar en bel Factornoord, 0511-462685 | FaceBook: @factornoord.hurdegaryp