De mountainbikers legden een tocht af tijdens de MTB Zomereditie van Sportdriewo.
De mountainbikers legden een tocht af tijdens de MTB Zomereditie van Sportdriewo. Foto: Ingezonden

Mountainbike Zomereditie en voetbal: VIOD en ONT

WALTERSWALD - De jaarlijks terugkerende MTB Zomereditie van Sportdriewo werd zaterdag gehouden in samenwerking met de stichting Paardendagen Driezum en Wâlterswâld.

De routebouwers van deze organisatie hadden dit jaar weer een unieke tocht weten uit te stippelen voor de mountainbikers. Alle elf hindernissen die door de Stichting Paardendagen waren opgebouwd, zijn door de deelnemers bedwongen. Samen met verschillende landschappen als de Driezumer bulten, de Houtwiel, het Sânfeartsjepaad en het Driezumer Bosk zorgde dit voor een gevarieerde route. De deelnemers konden kiezen tussen 30 of 50 kilometer, zodat fietsers van elk niveau hun hart konden ophalen. Veel MTB-ers wisten dan ook startlocatie de Nije Warf te vinden. Deze editie gaat de boeken in als best bezochte. Foto's en verslag zijn te vinden op www.sportdriewo.nl

Voetbalselectie VIOD Driezum

DRIEZUM - Het nieuwe voetbalseizoen begint binnenkort. De selectie van het eerste elftal van het naar de derde klasse gepromoveerde VIOD Driezum voor het seizoen 2018/2019 is compleet.

De A-selectie van VIOD Driezum kent voor het komende seizoen eenentwintig spelers. Uit de B-selectie zijn Hein Visser, Renze Visser en doelman Brian Visser overgekomen, vanuit de jeugd van Broekster Wâlden is Sietse Piter Bijlsma toegevoegd aan de selectie en Ruben Roodhart keert na een half jaar afwezigheid vanwege militaire verplichtingen weer terug in het keurkorps. Jelle Kommerie heeft besloten komend seizoen vanwege andere bezigheden een sabbatical te nemen en Sjoerd Visser gaat een stapje lager in de B-selectie voetballen. Het eerste elftal staat onder leiding van trainer Andries Spek die samen met zijn assistent en vader Leen Spek overkomt van VCR. Beide heren zullen worden bijgestaan door leider Appie Postma en grensrechter Bauke Sjoerdstra. De eerste training staat op het programma voor dinsdag 14 augustus en de eerste oefenwedstrijd vindt een week later plaats op dinsdag 21 augustus om 19.30 uur thuis tegen Marrum.

Verder wordt er nog uit geoefend tegen RWF (zaterdag 25/8 om 14.30 uur) en Burdaard (dinsdag 28/8 om 19.30 uur) en thuis wordt er nog gespeeld tegen Franeker (dinsdag 4/9 19.30 uur). Zaterdag 1 september staat de eerste bekerwedstrijd op het programma. Zaterdag 22 september start de competitie waarin VIOD na de promotie van vorig seizoen weer uitkomt in de derde klasse B. Volledige selectie VIOD: Otte Visser (keeper), Brian Visser (keeper), Jouke Bosgraaf, Kees Hansma, Marcel van der Meulen, Gerald Mous, Jelmer Roodhart, Harmen Schaafsma, Lieuwe Schaafsma, Jouke Sjoerdstra, Erik van der Veen, Roelof van der Veen, René van der Veen, Bauke Visser, Renze Visser, Hein Visser, Nykle Durk van der Valk, Sietse Bijlsma, Ruben Roodhart, Remco Veenstra en Tjibbe van der Veer.        

Bekerindeling bij ONT

OPEINDE - De KNVB heeft de bekerindelingen voor het seizoen 2018/2019 bekend gemaakt. Dit is de poule die ONT uit Opeinde moet zien te overleven om een ronde verder te komen: Eastermar, ONT, RWF, Rottevalle. Uiteraard is van een loting hier geen sprake, maar zijn teams regionaal ingedeeld. Dat levert leuke derby's op. RWF (vierde klasse) en Rottevalle (vierde klasse) kent ONT uit het competitieverleden. Met de wedstrijden tegen Rottevalle en Eastermar speelt ONT nu twee keer een 'Slach om de Leyen'. En met de derby Rottevalle - Eastermar is die strijd er zelfs drie keer.