Burgum Beach met tennis en volleybal

BURGUM – Op de Markt in Burgum wordt vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus Burgum Beach gehouden, een beachtennistoernooi en beachvolleybaltoernooi.

Vrijdag komen de beachtennissers op het speelveld van zand in actie en zaterdag de beachvolleyballers. Dit toernooi wordt voor de eerste keer gehouden in Burgum. Materiaal is aanwezig, zoals ballen en tennisrackets. De tennisteams spelen twee tegen twee, een dubbelspel dus. De volleybalteams spelen vier tegen vier. Er zijn twee niveaus: beginners en ervaren sporters.

Foodtrucks is aanwezig en dj Gregory White zorgt voor de muziek. In de volgende editie van Weekblad Actief meer informatie over dit toernooi.
Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.burgumevents.nl/aanmelden.

Nije Cross Blije

BLIJE - De Frije cross is dan wel gestopt, maar de Noordelijke Autocross Club (NAC) organiseert op zaterdag 4 augustus een autocross op de voormalige snelle arena van de Frije cross.

Op het programma staan het Nederlands kampioenschap Rodeoklasse en de Gastklasse FAC 1600. De Nije Cross Blije begint om 11.00 uur aan de Hoarnen 3 in Holwerd. Disco Silver uit It Heidenskip sluit dit evenement af in de tent.