Syb van der Ploeg treedt op tijdens de 
Admiraliteitsdagen in Dokkum.
Syb van der Ploeg treedt op tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Foto: Marit Anker

Syb van der Ploeg op Admiraliteitsdagen

DOKKUM - Tijdens de allereerste editie van de Admiraliteitsdagen vertolkte hij de rol van admiraal en opende hij het maritieme festival van dat jaar. Dit jaar keert Syb van der Ploeg terug op het podium van de Admiraliteitsdagen in Dokkum.

Van der Ploeg: "In 2011 lag het podium nog aan de andere kant van de Zijl. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit jaar als zanger boven het keerpunt hang waar ik als schaatser twee keer passeerde tijdens een Elfstedentocht." Dokkum is bovendien de geboortestad van de zanger, die met zijn band De Kast in 1997 landelijke bekendheid kreeg met het nummer 'In nije dei'. Sindsdien treedt hij op in heel Nederland. Toch blijft 'het Friese' speciaal voor Syb: "Ik bin hiel bliid dat ik in Fries bin. Want dêrmei, fyn ik, haw ik wat ekstra's yn myn libben. It Frysk hat noch safolle eigens, dat fynst nergnes oars yn Nederlân."

'It Frysk hat noch
safolle eigens"

Het optreden van Syb van der Ploeg tijdens de Admiraliteitsdagen is onderdeel van het muziekprogramma dat is samengesteld door artistiek leider Sjoek Nutma. Een variëteit aan artiesten en muzikanten betreedt het podium op het maritieme festival in het weekend van 6, 7, 8 en 9 september.