ABD Nissan: eind dit jaar naar Omloop 56

DRACHTEN - ABD Nissan Drachten neemt per 1 september de locatie over van British Car Centre Hofstee aan de Omloop 56 in Drachten. ABD was al langer op zoek naar een mooie zichtlocatie om de nieuwe huisstijl van Nissan te kunnen implementeren.

Het marktaandeel van het Japanse kwaliteitsmerk Nissan zit behoorlijk in de lift, met onder andere de populaire modellen Micra, Qashqai en X-Trail. Mede door dit positieve toekomstperspectief zocht ABD naar een geschikter en moderner pand.

Directeur Wybe Kooistra is zeer ingenomen met de aankoop van het onder architectuur gebouwde pand. Het pand wordt na de overname uitgebreid en gemoderniseerd. Tegen het einde van dit jaar hoopt de Drachtster Nissan-dealer na 42 jaar het pand aan de Hemmen te verruilen voor deze nieuwe locatie.

Hofstee ingenomen
met ander autobedrijf

Volgens Harrie Hofstee, directeur van het British Car Centre, is een grote showroom voor zijn bedrijf niet meer noodzakelijk. Hofstee zal doorgaan met de levering van Engelse auto's en de bijbehorende onderdelen, op een nieuwe locatie aan de Omloop. Hij is verheugd dat zich weer een autobedrijf in zijn pand vestigt.