Muziek Grote Kerk

DRACHTEN - Tijdens deze zomer is er op elke zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur een half uur muziek te horen in de Grote Kerk aan de Zuidkade in Drachten.

De concerten zijn laagdrempelig, je kunt binnenkomen wanneer je wilt en weer vertrekken wanneer je wilt. Je mag blijven staan, maar je kunt ook een plekje zoeken op de stoelen of in de banken. De Grote Kerk biedt zo een leuke gelegenheid om naast de boodschappen in het centrum naar wat muziek te komen luisteren, een kopje koffie of thee te drinken en niet te vergeten de expositie van Anne Woudwijk te bewonderen.

Tijdens dit half uur wordt onder andere het Hillebrandorgel bespeeld en komen muzikanten piano of gitaar spelen. Op zaterdagmiddag 25 augustus wordt er zelfs op piano, orgel én hoorn gespeeld in het half uur. De concerten kunnen worden bezocht tot en met 8 september.

Theetuin Damwâld

DAMWALD - Op zondag 5 augustus wordt er in de tuin van de Doopsgezinde Kerk aan de Doniawei 34 in Damwâld een theetuin georganiseerd. Onder de bomen kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.