Het nieuwe blotevoetenpad bij De Naturij in Drachten.
Het nieuwe blotevoetenpad bij De Naturij in Drachten. Foto: Ingezonden

Nieuw blotenvoetenpad bij De Naturij

DRACHTEN - Met het warme of zelfs hete weer van de laatste weken en dagen is lopen op blote voeten alleen prettig als de ondergrond niet te heet is. Het nieuwe blotevoetenpad bij kinderboerderij De Naturij is zo'n verkoelend pad.

Wethouder Robert Bakker opende er vorige week niet alleen dit pad, maar ook een nieuw watertappunt. Hij deed het samen met scholieren uit groepen 8 in Smallingerland. Bij het watertappunt mogen bezoekers gratis hun bidon, beker of flesje met water vullen. Ook dát is met dit warme weer geen luxe! Het past in de gemeentelijke aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Smallingerland. Het blotevoetenpad is een beleefroute waar kinderen zonder schoeisel door de modder, over boomstammen en door bakken met verschillende materialen heen kunnen lopen, met op het einde een mooie zweefbaan. Kijk voor meer informatie op www.naturij.nl.

Het watertappunt bij de Kinderboerderij is al het tiende openbare watertappunt in Smallingerland. Het wordt gefinancierd vanuit het Gemeentelijk Waterplan Smallingerland 2017-2020. Het tappunt draagt bij aan een schoon drinkwaterproject in een ontwikkelingsland via Join the Pipe. Dit sociale netwerk promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan.