Zomerbeelden bij Galerie Hoekstra

SURHUISTERVEEN – Galerie en atelier Tamme Hoekstra, die haar deuren opende op 15 maart 2018, exposeert momenteel allerlei zomerbeelden; thema expositie 'Simmer'. Het is alweer de derde tentoonstelling met werken van de Feanster kunstenaar zelf.

De olieverfschilderijen en kleurenlitho's geven een rijk beeld wat Hoekstra wil 'zeggen'. "Het beeld, het kunstwerk moet een verhaal vertellen", vindt de kunstenaar zelf.

Naast beeldend kunstenaar is Tamme Hoekstra verhalenverteller. Hoekstra vertelt graag over onder meer de prachtige oude drukpers in de galerie en het proces van het door hemzelf ontwikkelde unieke proces van het maken van de litho. Met behulp van printer en drukplaten is het dagenlang schuren van een lithosteen verleden tijd, maar het drukproces blijft intensief en ambachtelijk.

"Om de verhalen te kunnen vertellen die ik verwerk in mijn kunst, begin ik met vast te stellen wat ik wil vertellen", legt Hoekstra uit. "Dit kan in van alles zitten: goede jazz, wadlopen, de natuur, maar ook het verliezen van functies en omstandigheden (zowel maatschappelijke als lichamelijke) tijdens een mensenleven."

Bezoekers zijn welkom op donderdag van 12.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur in Galerie en Atelier Tamme Hoekstra, Gedempte Vaart 40A, Surhuisterveen. Op afspraak (ook voor groepen) zijn er mogelijkheden; telefoon: 0512-363874 of 06-22190578. (www.tammehoekstra.nl)