Bij de Bonte Blikvanger kan brocante worden bekeken op de 
Winkeltsjesroute.
Bij de Bonte Blikvanger kan brocante worden bekeken op de Winkeltsjesroute. Foto: Ingezonden

Brocante shoppen tijdens Winkeltjesroute

HALLUM - Op zaterdag 28 juli zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De start van de route is bij Bonte Blikvanger aan de Langebuorren 37 in Hallum. Hier krijgt de klant een routekaart.

Koffie- en theehuis Bonte Blikvanger wordt gerund door Otto van der Boom en Njiske Monsma en in de sfeervolle ruimte gaat het genieten van een hapje en een drankje samen met het snuffelen in een bonte verzameling aan spullen.

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor zestig kilometer aan winkelplezier op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen), maar ook prima te volgen met de auto. Van april tot en met september maakt Kunst in de Kerk van Lichtaard onderdeel uit van de route, met elke maand een andere expositie. De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum, langs Oosternijkerk, Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten.

Op de route kan men op verschillende plaatsen terecht voor koffie en thee. Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel dat bij een volle kaart een attentie oplevert. De route kan ook elke donderdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart.