Imaginarium Festival drie dagen lang

TYTSJERK - Na vijf succesvolle jaren breidt Imaginarium Festival in 2018 uit van een tweedaags naar een driedaags festival. Op 17, 18 én 19 augustus haalt de organisatie alles uit de kast voor Culturele Hoofdstad.

Hiermee belooft het de grootste en meest veelzijdige editie ooit te worden. Drie dagen lang kunnen bezoekers genieten van het gezellige, fantasierijke festival tussen de oude eiken van Park Vijversburg. Ook is Imaginarium Festival weer gastheer voor een officieel open toernooi van de spectaculaire middeleeuwse vechtsport Bohurt. Teams uit Friesland, Nederland, Europa en zelfs Japan komen hiervoor naar Tytsjerk.

Het jaar waarin Leeuwarden en Fryslân zich presenteren als Culturele Hoofdstad van Europa is aanleiding om in 2018 grootser uit te pakken dan ooit tevoren. Met Rapalje als headliner is het muziekprogramma sowieso al een feestje. Tel daar de gezellige markt, vele familievriendelijke activiteiten en de ruige Kening Striid bij op, en er is voor iedereen een weekend lang genoeg te beleven en te ervaren.

Het festival begint op vrijdagavond met livemuziek in het sfeervolle middeleeuwse dorp. Op zaterdag- en zondagmiddag staat het festival in het teken van families. Op de grote, ambachtelijke markt vind je alles van harnassen tot steampunk kleding, vikingsieraden en allerlei handgemaakte hebbedingen. De locatie van Imaginarium Festival is het wonderschone Park Vijversburg. Kaarten voor het festival zijn te koop via www.imaginarium-festival.nl. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.