Henk Vriesema (links) en Keimpe van der Meer bij hun afscheid.
Henk Vriesema (links) en Keimpe van der Meer bij hun afscheid. Foto: Ingezonden

Leerkrachten cbs De Arke met pensioen

BURGUM – Twee leerkrachten van cbs De Arke in Burgum - meester Henk Vriesema en meester Keimpe van der Meer - hebben samen bijna tachtig jaar onderwijservaring. Ze gingen donderdag tegelijk met pensioen en kregen daarom een afscheidsfeestje van school.

Meester Henk Vriesema heeft ruim veertig jaar in het basisonderwijs gewerkt. Sinds 1 augustus 2002 was hij directeur van basisschool De Arke in Burgum.

In het begin stond meester Henk zelf ook nog voor de klas en later vervulde hij fulltime het directeurschap. Meester Keimpe van der Meer is sinds 1982 werkzaam als vakleerkracht muziek in Burgum. Hij is begonnen op de vier oude basisscholen in Burgum (de Wringe, de Homeye, It Oerset en de Poarte).

Later werden deze scholen samengevoegd tot de Arke en de Reinbôge en heeft meester Keimpe altijd met veel plezier en enthousiasme ook daar muziekles gegeven.

Donderdagochtend werden de beide meesters samen met hun echtgenotes als verrassing opgehaald in de Burgum Mobiel en feestelijk ontvangen op het plein door alle kinderen. Vervolgens is er de hele dag feest gevierd met muziek als thema.