Eerbetoon aan Leonard Bernstein

BEETSTERZWAAG - Op dinsdag 31 juli begint om 20.15 uur het Avondconcert met een eerbetoon aan Leonard Bernstein (1918-1990) in de sfeervolle Dorpskerk.

Het Peter de Grote Festival uit Groningen komt speciaal naar Beetsterzwaag met dit programma naar aanleiding van de honderdste verjaardag van componist en dirigent Leonard Bernstein. Amerikaanse klassieke kamermuziek van onder andere Bernstein, Pianotrio; William Schuman, Three piano moods; Aaron Copland, Vioolsonate en Bernstein, Two love songs, I Hate Music door zangeres, wordt uitgevoerd door professionele musici, zoals Noëlle Weidmann (cello), Veselina Manikova (viool), Ilona Timchenko (piano), Klaartje van Veldhoven(sopraan) en Paul Komen (piano).

Ook kan men deelnemen aan het middagprogramma en diner. Dit arrangement start om 15.30 uur bij Restaurant Baboeshka en bestaat uit een historische rondleiding door Beetsterzwaag en een bezoek aan de tentoonstelling 'Tinco Lycklama: een Friese jonker in de Oriënt. Daarna begint om 17.30 uur het concert-diner bij restaurant Prins Heerlijck. Kaartverkoop: Via het bestelformulier in de concertfolder of op de website.www.peterdegrotefestival. Telefonisch: 050-5951306 (tijdens kantooruren op maandag tot en met woensdag en vrijdag).