Maaike van Gils.
Maaike van Gils. Foto: Ingezonden

Maaike van Gils blijft directeur T-'diel

BURGUM - Drs. Maaike van Gils blijft gemeentesecretaris/algemeen directeur van Tytsjerksteradiel. Zij bekleedde deze functie het afgelopen half jaar als 'interim-directeur'. B. en w. zijn ingenomen met haar, melden ze in een persbericht.

Het college heeft in mevrouw Van Gils een mensgerichte leider voor de organisatie gevonden. "Wij zijn blij met de vaste aanstelling van mevrouw Van Gils. Zij is in staat om de aanstaande organisatieverandering te begeleiden en verder vorm te geven", aldus burgemeester Jeroen Gebben namens het college. Van mevrouw Van Gils wordt verwacht dat zij de samenwerking met Achtkarspelen verder kan uitbouwen en verstevigen. Zij werkte voorheen jarenlang bij de provincie Fryslân.

De intensivering van de samenwerking van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel betekent dat de gemeenten op zoveel mogelijk gebieden willen samenwerken, tenzij dit onmogelijk is. Om de organisaties voor te bereiden op de intensievere samenwerking, wordt de organisatiestructuur aangepast. Beide gemeenteraden zijn betrokken in dit proces. Voor de aanpassingen in de organisatie is de directie in gesprek met de ondernemingsraad. Bestuurlijk blijven beide gemeenten zelfstandig.