Nachtvoorstelling 'Us Paradyske' laat publiek de natuur, de ander en zichzelf ontmoeten, op zoek naar het eigen 'Paradyske'.
Nachtvoorstelling 'Us Paradyske' laat publiek de natuur, de ander en zichzelf ontmoeten, op zoek naar het eigen 'Paradyske'. Foto: Ingezonden

Nachtelijk Brommels! in 'Us Paradyske'

BUITENPOST / KOLLUM - In de Brommels!-nacht van zaterdag 25 op zondag 26 augustus komen de Muzykpleats en het Bloemenparadyske met een bijzondere Friestalige theatervoorstelling: 'Us Paradyske'.

Wat het publiek deze nacht precies te wachten staat, mag men zelf ontdekken volgens Atsje Lettinga van de Muzykpleats. "Eins kinst better prate fan 'dielnimmers'. Wy omskriuwe it yn de oankundigingen sa: "Moetsje de natoer, inoar en jinsels. Iepen en bleat of ferhoalen efter kleden. Fynsto dêr ek dyn Paradyske? "Wa't it oandoart belibbet in jûn as nea earder!"

"Us Paradyske" is een interactief evenement en staat in het teken van ontmoetingen. "Yn in tiid wêryn 't de measten elkoar en harsels foarby drave, jouwe wy dy de kâns om dizze nacht krekt mekoar én dysels te moetsjen. Elts op syn eigen manier. Yn in machtich moai lânskipsdekôr. En de kapstôk is de foarstelling.", aldus Tjerkje van der Laan van het Bloemenparadyske.

Het evenement begint met een vrij avondprogramma, waarna om 24.00 uur deelnemers hun eigen tentje opzoeken voor een (korte) overnachting. In de kleine uurtjes worden de deelnemers gewekt en meegenomen in de voorstelling. Na een "streksum brochje" volgt deel twee van de voorstelling. De programma-onderdelen vinden plaats op verschillende locaties. Zo verplaatst 'Us Paradyske' zich tussen de Muzykpleats, Egypte 16A in Buitenpost, en het Bloemenparadyske, Paradyske 3, Kollum. Start zaterdag 17.00 uur, het eindigt zondag 12.00 uur.
Kaarten à € 37,50 (inclusief overnachting en ontbijt) zijn te reserveren via www.
brommelsfestijn.nl.