Toch "fangrail by Van Starkenborghkanaal del"

BUITENPOST - De gemeenteraad van Achtkarspelen geeft zich nog niet gewonnen, als het gaat om de verkeersveiligheid langs het Van Starkenborghkanaal in buurgemeente Zuidhorn.

Die gemeente heeft onlangs besloten dat er géén vangrail langs dit kanaal komt. De kosten zouden te hoog zijn en de onveiligheid zou niet dusdanig groot zijn als wel wordt beweerd. De raad van Achtkarspelen bleek het hier vorige week donderdag unaniem mee oneens. Daarom werd een motie ingediend en met algemene stemmen aangenomen, dat het college van b. en w. van Achtkarspelen bij de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier (per 1 januari 2019) weer moet aandringen op aanleg van een vangrail. Dit is volgens de (FNP-)motie de enige oplossing.

Volgens de motie raken er "geregeld" mensen te water tussen Stroobos en Zuidhorn. Eind vorig jaar is een inwoonster uit Buitenpost door zo'n ongeluk omgekomen. Er wordt al meer dan tien jaar gepraat over de (on)veiligheid langs dit kanaal, dat in feite hetzelfde is als het Prinses Margrietkanaal, maar dan in de provincie Groningen.

De motie was één van de 36 moties die vanwege de Voorjaarsnota werden ingediend.