Bliksemactie voor recordpoging in Wettervlecke

SURHUISTERVEEN - In zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen werd op vrijdag 13 juli een bliksemactie georganiseerd om de recordpoging van Maarten van der Weijden op 17,18 en 19 augustus te ondersteunen.

Binnen het zwembad en via de plaatselijke pers werd in zeer korte termijn door zwembad Wettervlecke en Wielercomité Surhuisterveen een sponsoractie op touw gezet. Het eindresultaat was verbluffend.

Opbrengst ruim 1400 euro

Met een opbrengst van € 1471,85 was de organisatie dik tevreden. Bijkomend voordeel is dat er bij een sponsorbijdrage van minimaal € 1000 iemand een paar honderd meter mag mee zwemmen met Maarten tijdens zijn poging de Elfstedentocht te bedwingen.

Op deze ludieke wijze was het parcours uitgezet en dat kon rekenen op veel goedkeurende blikken van de vele toeschouwers en uiteraard de ruim vijftig deelnemende zwemmers. Het resultaat zoals eerder gezegd fantastisch.

Zwemmen langs elf steden

Maarten van der Weijden, de Olympisch kampioen in open water van Peking 2008 en nog steeds actief als zwemmer, wil in augustus over tweehonderd kilometer zwemmen langs de elf steden in Friesland.

Van der Weijden, die zelf genezen is van leukemie, gaat deze uitdaging aan om geld op te halen voor kankeronderzoek.