Wandeltocht de 18 van '18

WALTERSWALD - Sportdriewo organiseert in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 de 18 van '18. Deze unieke, éénmalige wandeltocht van 18 kilometer op 25 augustus start vanuit de Nije Warf in Wâlterswâld.

Deze tocht, een nieuwe afstand in het cultureel weekend, draait niet om de snelst gelopen tijd, maar om genieten van alles wat u onderweg tegenkomt.

Het betreft een zeer gevarieerde route waarin natuur, cultuur en geschiedenis ruimschoots aan bod komen. Zo kan men onderweg mee neuriën met een orgelconcert, komt men meer te weten over de stegen in Dokkum, kan men bij de boer zuivel proeven en in de stal kijken.

En dit is slechts een greep uit de activiteiten onderweg die mede mogelijk zijn gemaakt door een subsidie van het Iepen Mienskipsfûns. Inschrijven kan op de dag zelf. Kosten zijn € 7,50 persoon en kan men ter plekke in de Nije Warf voldoen.

De starttijd is tussen 08.00 en 10.00 uur. Neem familie, vrienden, kennissen of collega's mee voor een gezellige wandeling door de prachtige Noardlike Fryske Wâlden.

Naast deze tocht organiseert Sportdriewo op 24 augustus de Kennedymars Fryslân van 80 kilometer en de Nachtmars van 25 of 40 kilometer. Op 25 augustus kunnen de wandelaars naast de éénmalige 18 van '18 ook kiezen voor de 25 of 40 kilometer Dagmars of de Juniormars van 8 kilometer.

Kijk voor meer informatie www.sportdriewo.nl.