Achttien internationale kunstenaars gaan aan de slag in Tytsjerk.
Achttien internationale kunstenaars gaan aan de slag in Tytsjerk. Foto: Ingezonden

Tytsjerk ontvangt internationale kunstenaars

TYTSJERK - Van 23 juli tot en met 6 augustus ontvangt Ty tsjerk achttien internationale kunstenaars. Met aanmeldingen uit zeventien landen werd aan de internationale oproep van Fertellendeweis, het International ArtCamp Tytsjerk, wereldwijd massaal gehoor gegeven.

De internationale deelnemers werken gedurende twee weken samen met lokale deelnemers in Park Vijversburg, dorpshuis Yn 'e Mande en de Protestantse kerk in Tytsjerk. Hun gezamenlijke eindresultaat in de disciplines dans, installatiekunst, fotografie, videokunst en muziek wordt op 5 augustus gepresenteerd en is gratis toegankelijk voor iedereen. Fertellendeweis is officieel onderdeel van de Culturele Hoofdprogramma's Under de Toer en De Reis. Kijk op www.artcamptytsjerk.nl voor meer informatie.

Lezing over
Marius Bauer

BEETSTERZWAAG - Donderdagavond 26 juli begint om 20.00 uur de lezing 'Marius Bauer, tijdgenoot en zielsverwant van Tinco Lyck lama'. Spreker is Ellis Mensinga, oud conservator Volkenkunde van het Museon.

De kunstenaar Marius Bauer (1867-1932) wordt wel de grootste Nederlandse oriëntalist genoemd. In Moskou deed hij verslag van de kroning van Tsaar Nicolaas II in reisbrieven en tekeningen. Tinco Lyclama was één jaar eerder in Moskou en zag daar soortgelijke zaken als Bauer. De locatie is het statige Lycklamahuis, het geboortehuis van Tinco. Kaartverkoop: voorverkoop aan de kassa van de Tinco Tentoonstelling en online met toeslag via www.historischbeetsterzwaag.nl en op de avond zelf ook bij de kassa aan de zaal.