De dorpskerk in Huizum, decor van een expositie rond Slauerhoff.
De dorpskerk in Huizum, decor van een expositie rond Slauerhoff. Foto: ingezonden

Expositie 'Slauerhoff: In Memoriam Patris'

LEEUWARDEN - De Dorpskerk Huizum neemt deel aan het hoofdprogramma van LF2018, project 'Under de Toer' met onder andere een expositie en theatervoorstellingen in september 2018, dit alles geïnspireerd door het beroemde Slauerhoff-gedicht 'In Memoriam Patris'. In dit gedicht staat Slauerhoff stil bij zijn geboortestad, zijn vader en diens begrafenis in Huizum.

De opening van de Expositie 'Slauerhoff: In Memoriam Patris' is zaterdag 4 augustus, om 14.00 uur. Aan de expositie werken de volgende kunstenaars uit Friesland en Ost-Friesland mee: Ton Aartsen, Marije Bouman, Gerrit Cnossen, Douwe Idema, Brigitte Frehsee, Sjouke Iedema, Bartle Laverman, Wim Reimert, Baukje Scheppink, Gert Jan Slotboom en J.M.G. van Welie.

De kunstenaars worden bij de opening door Sjoerd Munniks geïnterviewd over de relatie tussen hun kunstwerk en het gedicht en over hun werk in het algemeen. De interviews worden afgewisseld met muzikale / poëtische intermezzi door de Leeuwarder muzikant Piet Kok, die Slauerhoffgedichten op muziek heeft gezet.

Zondag 5 augustus is de expositie open van 13.00 tot 17.00 uur met om 15.00 uur de lezing door Slauerhoffkenner Rob Leemans, die zelf ook scheepsarts is geweest.
In deze presentatie zijn 17 gedichten opgenomen die zullen worden voorgedragen door Neerlandicus Cees van Dam.
Ook wordt een en ander muzikaal aangekleed.

De expositie is verder van 11 augustus tot en met 6 oktober, elke zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur te zien. Gratis toegang.