Brommels! staat in het teken van volksverhalen. Bijzondere avond- en nachtvoorstellingen zetten de zintuigen op scherp!
Brommels! staat in het teken van volksverhalen. Bijzondere avond- en nachtvoorstellingen zetten de zintuigen op scherp! Foto: Ingezonden

Volksverhalen op bramenfestijn

NOARDLIKE FRYSKE WALDEN - Zaterdag 25 en zondag 26 augustus wordt in de Noardlike Fryske Wâlden weer het bramenfestijn Brommels! gevierd. Het gevarieerde – grotendeels gratis toegankelijke – dagprogramma wordt dit jaar aangevuld met bijzondere avond/nacht activiteiten in het thema van volksverhalen. In het donker, dus!

Brommels! laat publiek genieten van allerlei vormen van verhalen. En dat komt in het donker tot een bijzondere ervaring. "Zo zonder je ogen, staan je oren veel meer op scherp. Je tastzin ook. En niet te vergeten je neus en daarmee smaak! Juist daar wordt op een bijzondere manier op ingespeeld," aldus de organisatie.

Ontmoeten, van de ander en jezelf. Dat is de boodschap van de gevarieerde Friestalige nachtvoorstelling 'Us Paradyske'. Onderdeel van het programma is de overnachting midden in het landschap. Natuurlijk staat er de volgende ochtend een 'streksum brochje' klaar. Het wordt lachen, gieren, brullen met muzikaal cabaret 'Je bent wat je eet' van de Sugar Berries. Speciaal voor Brommels! met een nachtelijke proeverij van streekproducten én de mogelijkheid om te blijven overnachten. Wie meer van knus rond het kampvuur houdt, gaat naar het intieme avondoptreden van de altijd veelzijdige Bennie Huisman. Ook Marcel Smit treedt op bij kampvuur. Hij geeft een uniek luisterconcert tijdens een walk-in 'picknick' met streekproducten.

Voor deze avond/nachtvoorstellingen is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bestellen kan via: www.brommelsfestijn.nl.