De Marko's

BURGUM - De Marko's kom je regelmatig tegen in de regio bij avondvierdaagses, optochten en Sinterklaasintochten.

Als er iets te beleven is, is deze Burgumer vereniging er bij. Met de drumband, jeugddrumband, Color Guards en twirlers laten ze zich zien en horen bij feestelijke evenementen. De Marko's zijn op zoek naar nieuwe leden. Drummen of lyra spelen bij de (jeugd)drumband of de show stelen met de vlag of majorettebaton? Geef je op voor drie gratis en vrijblijvende proeflessen in september. Opgave kan via drumbandmarkos@hotmail.com of bel voorzitter Freerk de Hoop op 06-41060676.

Petruskerk Twijzel

TWIJZEL - Tijdens Tsjerkepaad 2018 is in de Petruskerk in Twijzel een expositie te bekijken die te maken heeft met de dood en alles daar omheen. Dit naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van begraafplaats Damwedze. Exposanten zijn Floor Offinga, Annie Zijlstra en Jettie Holwerda. Tot 8 september elke zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.

Doopsgezinde kerk

DRACHTEN - In 2004 is op initiatief van de Raad van Kerken Friesland gestart met het openstellen van een 25-tal kerken in de zomermaanden op de zaterdagmiddag. De deelnemende kerken zijn te herkennen aan de speciale Tsjerkepaadvlag. De kerkdeuren van de Doopsgezinde kerk in Drachten staan in de zomermaanden van dit jaar ook weer open vanaf 13.30 tot 17.00 uur op de zaterdagmiddag.

Vrouwenkoor

EARNEWALD - Voortvarende Vrouwen is een koor van vijftien vrouwen uit Rottevalle en omstreken. Het koor heeft als basis visvrouwenliedjes met daarnaast een aantal thema's met een verrassend repertoire in aangepast tenue.

Een koor met Fleur & Kleur. Kom, kijk en geniet van de zangkunsten van dit prachtige koor in de mooie omgeving van Earnewâld op zondagmiddag 29 juli.

Deze activiteit is onderdeel van de de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. Elke zondagmiddag vanaf 20 mei tot en met 30 september een activiteit die plaatsvind in en om het centrum van Earnewâld. Kijk voor het gehele zomerprogramma op www.earnewald.nl.

Excursies

EARNEWALD - Van 21 juli tot en met 2 augustus organiseert It Fryske Gea extra veel excursies voor jong en oud. Kijk voor meer informatie over de vaarexcursies, wandelexcursies en jeugdactiviteiten op www.itfryskegea.nl/zomerexcursies.