Het halen van de overkant is de kunst waar het om draait bij het 
kampioenschap Slingeraap.
Het halen van de overkant is de kunst waar het om draait bij het kampioenschap Slingeraap. Foto: Ingezonden

Open Kampioenschap Slingeraap in Opeinde

DRACHTEN - Het Open Kampioenschap Slingeraap in Opeinde, zaterdag 7 juli, was een groot succes. Het zonnetje scheen de hele middag en zorgde voor een prima temperatuur.

Ook het water had een aangename frisheid. Want menig deelnemer hield het niet droog. Dit tot groot vermaak van het publiek dat in grote getale was komen aanmoedigen. Het aantal deelnemers in de verschillende leeftijdscategorieën was dit jaar prima.

In de klasse kinderen tot en met twaalf jaar streden bijna evenveel meisjes als jongens om de eer. De jongste deelnemer was zes jaar en haalde droog de overkant. Na de eerste ronde springen, was duidelijk welke afstand er in de tweede ronde gesprongen moest worden om een prijs te winnen. De deelnemers waren bij de herkansing dan ook superfanatiek en haalden alles uit de kast. Soms echter werd er teveel risico genomen en was het 'plons'.

De eerste prijs in de klasse kinderen tot en met twaalf jaar werd gewonnen bij de meisjes door Myrthe Stelwagen en bij de jongens door Chris Bergsma. In de klasse junioren dertien tot en met zestien jaar ging de eerste prijs bij de meisjes naar Chalise Jokhoe en bij de jongens naar Franke Mulder.

In de klasse zeventien tot en met vierendertig jaar was de eerste prijs bij de dames voor Manon Luinge en bij de heren voor Ruud van den Bosch met een sprong van 12.20 meter. De meest verre sprong van dit jaar. Het record van vorig jaar van 13.02 werd bij lange na niet gehaald, waarschijnlijk kwam dat door de wind, die nogal vlagerig was.
De complete uitslagen van dit Open Kampioenschap Slingeraap zijn te vinden op de Facebookpagina Activiteitencommissie Opeinde.