Verlies Diamonds

VEENDAM - De softbaldames van Drachten Diamonds verloren zondag van the Blokes uit Veendam.

Pitcher voor Diamonds was Brigitta de Champs, met catcher Lilianne Land. Zij gooide strakke ballen, gooide vijf keer drie slag, geen vier wijd en kreeg elf honkslagen tegen waarvan drie drie honkslagen.

Er waren mooie vangballen in het outfield door Leoni ten Brink. Honkslagen waren er van Jia-qi Plantinga, Aline Obbink, Anneloes van Eijk, Lillianne Land, Brigitta de Champs, Jasmijn Voolstra en Silke van der Molen. De pitcher van Veendam gooide vier keer drie slag, drie keer vier wijd en zij kreeg elf honkslagen tegen waaronder een 'in the park' homerun van Lilianne Land. De eerste helft van de wedstrijd was in handen van de Diamonds. In de derde inning werden vier punten gescoord en de stand was 1-6.

In de vierde inning gingen de dames van Veendam los, sloegen de ene honkslag na de andere en scoorden door slim honklopen. De stand was ondertussen 5-7. Diamonds wist geen punten meer te scoren en Veendam drie, dat maakte de stand in de zesde inning 8-7. In de laatste inning wist Drachten geen punten meer te scoren. Eindstand 8-7 in het voordeel van the Blokes. Zondag spelen de Drachtsters een wedstrijd tegen Northern Stars uit Leeuwarden om 12.00 uur aan de Sportlaan in Drachten.