in de Lodenhelrun worden 
verschillende hindernissen genomen.
in de Lodenhelrun worden verschillende hindernissen genomen. Foto: Ingezonden

Team De Spartanen wint Lodenhelrun

FEANWALDSTERWAL/FEANWALDEN - De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde elfde editie van de Lodenhelrun in Feanwâldsterwâl/Feanwâlden.

Vrijdag en zaterdag was het prachtige natuurgebied rondom Hotel Café 't Dûke-Lûk weer het strijdtoneel voor circa 900 deelnemers, die verschillende uitdagende hindernissen voor de kiezen kregen.

Op vrijdagavond gingen 450 junioren de strijd aan met de elementen, en lieten kracht, souplesse en behendigheid zien. Elk jaar is het weer een genot om naar de junioren te kijken, vol enthousiasme gingen ze van start en met een nog grotere lach kwamen ze binnen. Vele familieleden en vrienden fietsten gezellig mee om de kinderen aan te moedigen. Na afloop mochten zij allemaal een mooie medaille in ontvangst nemen.

Op zaterdag om 11.00 uur stonden de eerste senioren al te popelen om te beginnen. Op deze dag mocht de organisatie van de Lodenhelrun weer 450 deelnemers verwelkomen. Voor de seniorenteams was een spectaculair parcours van 7,5 kilometer uitgezet waarbij dik dertig hindernissen getrotseerd moesten worden. Na afloop van de run werd de balans opgemaakt, waarbij de geklokte finishtijd en het behaalde aantal punten bij iedere hindernis bepalend waren voor de einduitslag. De eerste prijs mocht in ontvangst worden genomen door team 'De Spartanen'. De tweede en derde prijs waren respectievelijk voor team 'We doche nog een goeie poging' en 'De Goudploeg.'