Zomerexpositie

METSLAWIER - In de zomerperiode toont Mienskipshûs Metslawier werken van Froukje Reitsma, Fries om Utens. Deze expositie is elke zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur tot en met 9 september te zien aan de Tsjerkebuorren 7.

De kunstenaar Froukje Reitsma (Dokkum, 1969) is opgegroeid in de Dongeradelen. Haar werk voor deze expositie bestaat uit tekeningen, viltobjecten en fotografie. Illustraties van Froukje zijn gepubliceerd in 'It Grutte Foarlesboek', uitgegeven in oktober 2013. Ook heeft zij een aantal boeken in eigen beheer geschreven en vormgegeven met illustratie en fotografie. De boeken zullen in te zien zijn tijdens de expositie. De viltobjecten worden gemaakt van schapenwol met een speciale handwerktechniek, het naaldvilten. Om meer mensen hiermee kennis te laten maken geeft Froukje nog een workshop tijdens de expositieperiode op 3 augustus van 10.00 tot 14.00 uur. Er is plek voor minimaal drie en maximaal zes personen. De kosten voor de workshop zijn €40,- en zijn inclusief materiaal en lichte lunch. Meer info en opgave via website http://doarpstsjerke-metslawier.nl.

De expositie valt samen met Tsjerkepaad van tot en met 8 september. De succesvolle en bijzondere 'Vleermuizennacht' op 24 augustus zal ook dit jaar op het programma staan.