College gaat aan de slag met 'Lawei-rapport'

DRACHTEN - Er komt voor 1 oktober een plan van aanpak van b. en w. van Smallingerland, waarin moet staan hoe de gemeente de aanbevelingen uitvoert uit het zogeheten Lawei-rapport. De gemeenteraad van Smallingerland heeft de aanbevelingen uit dit rapport dinsdagmiddag 3 juli unaniem overgenomen.

Het rapport met de titel 'Wát een theater' gaat over de 'haast hybride' samenwerking, zoals burgemeester Tom van Mourik het noemt, tussen de gemeente en schouwburg De Lawei. "Vanuit de gegroeide samenwerking is die misschien logisch", voegde Van Mourik er aan toe. "Maar het gevolg is dat de gemeente geen doorzettingsmacht heeft." (Als het gaat om subsidies voor De Lawei).

Het plan van aanpak moet volgens hem gaan over de subsidieverordening, de subsidievoorwaarden en het instellen van een gemeentelijke projectorganisatie. Hij zei dat het college het rapport van de enquêtecommissie "uiterst serieus neemt". Van Mourik merkte op, dat niet alles fout gaat in de gemeentelijke organisatie. "Er gaat ook veel goed, zoals bij de afdeling klant-contact-publiekszaken'." Het volgende grote project van Smallingerland is de nieuwbouw van een zwembad.